Šta građani traže od političkih stranaka: Neću pare, hoću šporet na drva!

94

Političke stranke u Srpskoj i prije i poslije izbora obećavaju sve i svja – bolji život, manje korupcije, više posla, jeftinije zdravstvo, lakše udžbenike, duža bolovanja, nove zakone. Ipak, građani od njih svaki dan traže nešto sasvim drugo – nekoliko maraka za lijekove ili drva!

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije Srđan Todorović za SrpskaCafe kaže da građani svakodnevno dolaze u prostorije stranke i traže pomoć.

– Najviše nam traže pomoć za liječenje. Veliki je broj onih kojima trebaju pare da bi kupili drva za zimu. Mnogi su i gladni i treba im neki dinar za doručak, ručak ili večeru. Najviše je onih koji traže da im se pomogne prilikom odlaska kod ljekara – kazao je Todorović.

Ni u SDS-u nije bolja situacija. Generalni sekretar ove stranke Igor Ostojić kaže da neprestano dobijaju zahtjeve i molbe pojedinaca, ali i predstavnika mnogobrojnih udruženja.

– Građanima koji dolaze u SDS najviše treba pomoć pri liječenju i kupovini lijekova. Tih zahtjeva dobijemo najviše. Mole nam da im pomognemo da kupe obuću, odjeću i školski pribor. Dobijamo i zahtjeve da pomognemo sportske kolektive i nevladine organizacije. Pojedini nam traže pomoć za inovacioni rad. Dosta je i studenata koji traže da ih stipendiramo – kazao je Ostojić.

U PDP-u su gužve takođe velike i svakodnevne. Građani, ističu, traže sve što im treba, a treba im mnogo.

– Često nam dolazi stariji čovjek koji živi sam. Sada mu treba šporet na drva. Neće pare, jer mu pare ne trebaju, ali mu treba šporet na drva. Takođe, mnogo je onih koji traže posao za 50 ili sto maraka – kažu u PDP-u.

Goran Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR