Srbija: Vanredna situacija u pet opština

87

Vanredna situacija proglašena je u pet opština u Srbiji, a razlog su obilne snježne padavine. Iz ugroženih područja evakuisano je 10 osoba.

Ovo je otkrio pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić.

– Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdjevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška – rekao je Marić.

Angažovane sve raspoložive službe, te da će pripadnici Sektora za vanredne situacije biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

– Do sada smo imali 11 intervencija, a 10 ljudi je evakusiano. Takođe, pet teških bolesnika, kao i jedna beba koja je imala visoku temperaturu na teritoriji Bora, u toku noći su prebačeni do bolnice. U narednih 48 časova očekuje se smanjenje padavina, ali dok se situacija u svim ugroženim područjima ne stabilizuje, pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na terenu – jasan je Marić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR