Novo Windows 10 ažuriranje “poklanja” sedam GB prostora!

96

Kada je preuzimanje velikih sistemskih ažuriranja u pitanju, korisnici Windowsa, ukoliko im nedostaje dovoljno internog skladišnog prostora, često moraju da oslobode prostor na disku kako bi instalirali novi build operativnog sistema.

Sa sljedećim velikim Windows 10 ažuriranjem Microsoft planira da eliminiše ovu poteškoću. Naredno veće Windows 10 ažuriranje će automatski dodijeliti određenu količinu disk memorije koja će služiti za instaliranje novih ažuriranja, aplikacija, privremenih datoteka i sistemskog keša.

Dolazeća nadogradnja za Windows 10 automatski će kreirati sedam GB rezervisanog prostora, kako bi se osiguralo da performanse aplikacija i sistema u cjelini ne utiču na nedostatak slobodnog prostora na disku.

U objavi na korporativnom blogu, Microsoft je otkrio da će promjena biti implementirana sa sljedećim ažuriranjem, pod oznakom 19H1, za koje se očekuje da će stići u prvoj polovini 2019. godine.

Rezervisano skladište će automatski biti kreirano na svim uređajima sa 1903 buildom Windowsa 10 i neće zahtijevati nikakvo spoljno podešavanje od strane korisnika.

Funkcija rezervisanog skladišta je već dostupna članovima Windows Insider programa koji koriste build 18298 za Windows 10 ili novije verzije.

Insajderi mogu provjeriti rezervisano skladište na svojim Windows 10 sistemima tako što će otići u:

Start> Search for “Storage settings”> Shov more categories> Sistem & reserved> Reserved storage.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR