Nokia PureView stiže sa pet kamera i više svjetla (VIDEO)

120

Interesantna fotografija sa gomilom senzora na zadnjem dijelu telefona već je dobro poznata, ali tada nije bilo nikakvih definitivnih potvrda da je riječ o novom Nokia telefonu.

U pitanju je Nokia 9 PureView mobilni telefon, čije nas predstavljanje očekuje za koji dan.

Najnovije vijesti prenosi čuveni Evan Blass (@evleaks), koji je donio fotografije ovog modela. Najviše se ističe sistem sa čak pet kamera na zadnjem dijelu telefona, koji se brendira kao Zeiss, baš kao i na drugim Nokia telefonima više kategorije. Takođe, telefon se odlikuje displejem bez zareza na prednjoj strani. Najavljuje se i da će PureView imati kodno ime Beholder, kao i skener otiska prsta integrisan u ekran, nalik na Huawei Mate 20 Pro i OnePlus 6T.

Na zadnjem dijelu telefona se može vidjeti AndroidOne brendiranje, što znači da telefon pripada Android One program, što znači najnoviju verziju operativnog sistema, u ovom slučaju Android 9 Pie, u izvornom obliku bez dodataka i modifikacija, kao i redovna osvježavanja operativnog sistema i bezbjednosna ažuriranja. Takođe, telefon će imati Snapdragon 845 čipset, 6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora.

Očekuje se ekran od 5,9-inča ili 5,99-inča sa 18:9 odnosom stranica i podrškom za HDR10 (PureDisplay). Telefon će imati staklenu poleđinu i aluminijumski okvir. U videu se navodi da će biti moguće kreirati fotografije sa podesivim bokeh efektom i naknadnim mijenjanjem fokusa, te se navodi da će noćni mod snimanja biti izuzetan jer će telefon, navodno, biti u stanju da registruje 10 puta više svjetla nego drugi telefoni. Nažalost, nisu poznate detaljne specifikacije kamera.

Telefon će vjerovatno biti predstavljen već za nekoliko dana, na CES sajmu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR