Najbogatiji čovjek na svijetu poslije razvoda to više neće biti!?

147

Džef Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu i njegova supruga Mekenzi Bezos objavili su da se razvode nakon 25 godina braka. Prema zakonu par bi trebao podijeliti stečeno bogastvo, čime bi Bezos izgubio titulu najbogatijeg na svijetu.

54-godišnji vlasnik Amazona objavio je da se razvodi od majke njegove četvero djece u srijedu preko iznenađujuće romantičnog posta na Tviteru.

– Da smo znali da ćemo se razdvojiti poslije 25 godina, uradili bi sve isto ispočetka – napisao je Bezos.

Bezos je takođe vlasnik i Vašington Posta i raketne kompanije “Blue Origin”, a njegovo neto bogastvo, prema Forbesu se procjenjuje na 136.2 milijarde dolara. Vijest o njegovom skupom razvodu izazvala je mnoštvo urnebesnih povratnih informacija od korisnika Tvitera, koji su razmišljali o tome kako će razdvajanje uticati na bogatstvo tajkuna.

Prema zakonu u državi Vašington, gdje bračni par živi, supružnici će morati ravnopravno podijeliti “imovinu zajednice” – uključujući sav prihod zarađen za vrijeme braka.

– Izgleda vrlo vjerovatno, ako ne i 100% izvjesno, da ono što je Džef Bezos zaradio u Amazonu je prihod zajednice – rekao je David Starks, partner u advokatskoj kancelariji sa sjedištem u Sijetlu. Nije poznato da li su supružnici Bezosa potpisali bilo koji predbračni ili postnuptial sporazum, koji bi uticao na podjelu imovine.

Ako bi Mеkenzi Bezos (48), dobila polovinu ukupnog bogastva, ona bi bila vredna više od 68 milijardi dolara – što bi je učinilo petom najbogatijom osobom na svijetu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR