Korisnici WhatsApp-a moguće žrtve hakera

153

Korisnici jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija za dopisivanje – WhatsApp ovih dana su postali potencijalne žrtve hakera.

Prema pisanju britanskog lista Miror, pojavila se poruka koju bi svako od korisnika WhatsApp-a mogao da primi, a koja sadrži video-snimak pod imenom “Martinelli” čije pokretanje bi moglo da hakuje mobilni telefon.

U poruci se navodi i da će se, nakon puštanja video-snimka, smartfon pokvariti, kao i da ga više neće biti moguće popraviti. Međutim, budući da nisu pronađeni nikakvi dokazi o postojanju tzv. Martinellijevog video-snimka, izgleda da prava opasnost, u stvari, leži u onome što slijedi u poruci.

U njenom nastavku naveden je savjet korisniku da ažurira svoju verziju WhatsApp-a na verziju WhatsApp Gold, koja navodno nudi najnovije opcije kao što su mogućnost snimanja video-četa, slanja 100 fotografija istovremeno i brisanja poruka pošto ih pošaljete.

Međutim, WhatsApp Gold ne postoji, a link koji vodi na stranicu za ažuriranje je pun malvera i virusa koji bi vam mogli uništiti mobilni telefon.

Inače, korisnici WhatsApp-a još od 2016. godine prijavljuju probleme sa porukama koje se tiču navodnog ograničenog izdanja – WhatsApp Gold.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR