Glavni čovjek Luke Bojovića na crvenoj Interpolovoj potjernici!

215
Crvena Interpolova potjernica raspisana je danas za Filipom Koraćem, najbližim saradnikom Luke Bojovića, rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova  Srbije.

On je na zajedničkoj konferenciji za štampu rekao da je Korać optužen za neka od najtežih krivičnih djela u Srbiji. On je izbjegao današnje hapšenje.

Da podsjetimo, Fiilip Korać je danas glavni čovjek Bojovićevog klana, i označen je kao njegov najbliži prijatelj i saradnik.

Iako je uporan u tome da se ne bavi kriminalom, sva operativna saznanja smjestila su ga u taj kontekst, kao jednog od glavnih Bojovićevih ljudi za drogu i oružje, i posljedica takvog ponašanja je crvena potjernica Interpola.

Do nedavno, iako se njegova organizacija dovodi u vezu sa najtežim krivičnim djelima, policija nije uspjela da pronađe nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka.

Njegov dosije je bio skoro pa prazan, jedino hapšenje je doživio u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića.

Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Posijle Lukinog hapšenja u Valensiji, u februaru 2012, Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru. Kako je glavna osoba za poslove Luke Bojovića, kojem je iz osvete ubijen brat Nikola, Korać se sumnjiči da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u Srbiji iz zbog toga je on trebalo da bude priveden u noćašnjoj velikoj akciji policije. Međutim, uspio je da pobjegne.

Korać se u medijima dovodio u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana “kavačkog klana”, početkom prošle godine, ali je on poslije brojih sukoba “kavčana” i “škaljaraca” na beogradskim ulicama na izvjesno vrijeme pobjegao u Južnu Ameriku.
Luka Bojović u zatvoru u Španiji
Luka Bojović osuđen je u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. On je osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko uruživanje na pet, a za posjedovanje oružja na 10 godina zatvora, pa mu je ukupna kazna 18 godina.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR