Dubrovnik: Pronađeno tijelo radnika hidroelektrane! (FOTO/VIDEO)

142

U požaru, koji je jutros izbio u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat, jedna osba je poginula. Beživotno tijelo jednog od nestalih radnika pronađeno je u odvodnom kanalu hidroelektrane.

Kako je potvrđeno ranije, prije požara se dogodila eksplozija, ali uzrok požara još uvijek nije poznat. U trenutku izbijanja požara u hidroelektrani su bila devetorica radnika. Šestorici je ukazana ljekarska pomoć, a za trojicom se tragalo u samoj hidroelektrani.

Vatrogasci su se satima probijali do izvora požara, ali i do trojice radnika zarobljenih unutra. Osim vatrogasaca, do njih su se probijali i ronioci. Nakon gašenja požara, vatrogascima je potragu za radnicima otežavao gusti dim.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević, rekao je da su tri osobe, za kojima se traga uzele, zaštitnu opremu i da se njome koriste, ali i da je pitanje koliko će ona moći izdržati.

Nedugo nakon 14 časova objavljeno je da je pronađeno tijelo jednog od trojice nestalih radnika.

Tri osobe su prevezene u bolnicu s lakšim povredama, tri su primile medicinsku pomoć na terenu, a dvojica radnika se još uvijek vode kao nestali. Potraga njima nastaviće se ujutro čim se steknu uslovi i to uz pomoć Specijalne jedinice koja stiže iz Splita.

Splet tunela hidroelektrane prepun je otrovnih gasova i dima iako je požar lokalizovan, pa će noćas u hidroelektrani na dežurstvu ostati vatrogasne snage, javlja Dubrovački vjesnik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR