Dodik: Srpska sve više država

90
БАЊАЛУКА, 9. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик током обраћања присутнима на свечаном пријему поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике данас у Административном центру Владе Републике Српске.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska sve više država, što će svojim potencijalima i pokazati, ne da bi to štetilo drugima, već da bi se osigurala sloboda srpskog naroda.

– Zato je Republika važna i zato ćemo nastaviti da je slavimo. Nismo željeli nikome poslati neku ružnu poruku, sa svih svečanosti poslate su poruke ljubavi i poziv na mir i saradnju. Niko ovdje nije pokušao poslati poruku mržnje – poručio je Dodik nakon svečane akademije u Banjaluci povodom Dana Republike.

Prema njegovim riječima, danas je Republika Srpska poslala poruke slobode, mira, ljubavi, suživata svih koji ovdje žele da žive.

Dodik je rekao novinarima da je 27. rođendan Republike Srpske obilježen na ponos svih građana Republike koja zaslužuje da bude proslavljena jer su u njeno stvaranje uloženi ljubav i volja srpskog naroda.

– Bez obzira na činjenicu da je u prvim godinama njenog stvaranja ovdje bio oružani rat u kome je bilo stradanja na svim stranama, Republika Srpska je svih ovih godina svog postojanja pokazala da u miru može da se razvija, da bude srećna i ponosna, da bude mjesto za život ljudi svih vjera – poručio je Dodik.

On je istakao da je ponosan na Republiku Srpsku u kojoj nema ekscesa motivisanih etničkom pripadnošću i radostan što je Srpska uložila ozbiljan napor da je u prethodnim godinama ne unište strane, bjelosvjetske ideologije koje su smatrale da države treba da se ukidaju, a ne stvaraju.

Odgovarajući na pitanje da li je pročitao pismo američkog državnog sekretara Majkla Pompea u kojem on poziva Predsjedništvo BiH da usvoji Nacionalni godišnji plan koji se tiče Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/, Dodik je rekao da danas slavi Dan Republike, te da nema pisma, knjige ili pozorišta koje bi ga moglo skrenuti sa tih slavskih dana.

(Srna)

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR