Dnevni horoskop za 11. januar 2019

427

Konjunkcija Plutona i Sunca ide u prilog snažnim emocijama, a istovremeno donosi ili duboku tugu ili oduševljenje. Danas bi i oni najsnažniji među nama mogli pustiti suzu. Sa druge strane, dan je izuzetno povoljan za promjene vezane uz privatan život. Budite svoji i nemojte se sramiti vlastitih osjećanja.

OVAN

Dan nije povoljan za donošenje većih odluka ni rješavanje dilema pa to radije odgodite. Bit ćete nervozni i nećete se moći odlučiti. Izbjegavajte one aktivnosti koje podrazumijevaju veći intelektualni napor i zahtijevaju više vremena. Okrenite se rutini i svakodnevnim zadacima, a slobodno vrijeme iskoristite za relaksaciju i odmor.

BIK 

Bićete dosta nervozni i brzo ćete shvatiti kako ne možete normalno komunicirati sa roditeljima i prijateljima. Što god vam neko kaže shvatićete negativno, kao napad na sebe ili kritiku. Prije svega morate posložiti vlastite misli kako bi se počeli jasnije izražavati. Ako vas neko pozove na zabavu, obavezno prihvatite.

BLIZANCI 

Danas ćete imati dosta inspiracije pa samim time i veći broj novih ideja. Nemojte se previše zanositi i smatrati kako nešto morate odmah realizovati jer uspjeh nećete postići na brzinu niti bez detaljnijeg planiranja. Dan nije dobar za potpisivanje službenih dokumenata. Okolina će cijeniti vašu kreativnost, posebno voljena osoba.

RAK 

Kroz jutro možete očekivati poteškoće u odnosu sa voljenom osobom ili simpatijom. Ostanite smireni i nemojte reagovati odmah, jer ćete jedino tako dobiti nešto vremena za razmišljanje te poslijepodne raščistiti situaciju. Nemojte se upuštati u svađe samo zato što ste nervozni radi financijske situacije, budite optimistični.

LAV 

Shvatićete kako je nešto povezano uz ljubavni život zapravo bilo iluzija. Bićete nervozni i nećete se moći jasno izražavati. Nemojte zaboraviti kako nesporazume možete riješiti samo uz pomoć otvorene komunikacije. Prilikom razgovora sa prijateljima i kolegama pokušajte kontrolisati vlastiti ego. Oslonite se na intuiciju.

DJEVICA 

Možete računati na podršku od strane prijatelja stoga ako ste uznemireni situacijom na ljubavnom polju, porazgovarajte sa osobom koja vas oboje poznaje i u koju imate povjerenja. Poslijepodne ćete biti vrlo odlučni i spremni uvesti promjene u polje doma i obitelji. Nemojte uvijek pokušavati samostalno rješavati probleme.

VAGA 

Zbog emotivnih problema danas ćete biti melanholični i neraspoloženi za razgovore i druženja. Slobodno vrijeme posvetite kućnim obavezama, dan je dobar za premještanje namještaja i manje popravke. Izbjegavajte raspravu sa starijom ženskom osobom, držite se svojih ideja.

ŠKORPION 

Ujutro ćete se upustiti u nov poduhvat, a mnogi bi u nastavku dana mogli upravo radi toga osjetiti paniku i nespremnost. Razloga za strah nemate, ono što ne znate pokušajte što prije naučiti, prikupite potrebne informacije i napravite plan djelovanja. Ako planirate kupiti nešto vrijednije prvo popričajte sa roditeljima.

STRIJELAC 

Danas ćete bit skloni zanemariti ljubavni život što je dobro jer ćete istovremeno razmišljati na sebičan način i razmisliti o tome što morate posložiti u privatnom životu. Nemojte misliti kako će rasprave koje danas pokrenete biti jednostavne niti kako će se problemi riješiti odmah, za ono što planirate potrebno je više vremena.

JARAC

Danas imate odlične šanse za pronalazak bolje plaćenog posla. Okrenite se potrazi i poradite na vlastitom životopisu ali i fizičkom izgledu jer je bitno kako ćete se predstaviti. Uz pomoć harizme i dobre volje možete riješiti gotovo svaki problem. Napravite detaljan raspored aktivnosti kako ne bi gubili energiju.

VODOLIJA

Kroz jutro ćete bit nervozni, pokušajte se opustiti bez obzira na obaveze i otići na kafu sa nekim od prijatelja jer ćete jedino tako riješiti problem i vratiti se u normalno raspoloženje. Izbjegavajte rasprave sa voljenom osobom, jer bi danas mogle završiti prekidom odnosa. Poslijepodne posjetite starijeg člana porodice.

RIBE 

Nećete biti dobre volje. Uprkos porivu koji ćete imati, nemojte se izolovati nego se pokušajte družiti sa onima u čijem se društvu osjećate ugodno. Zapamtite kako će vam prijatelji sigurno pružiti svoju pomoć i podršku, nemojte se stiditi vlastitih emocija. Poslijepodne je moguća svađa u porodici, slijedite savjet starije osobe.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR