Đakić priveden zbog govora mržnje

244

Sin saborskog poslanika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje na Facebooku, javio je RTL.

Đakić junior je juče na popularnoj društvenoj mreži Srbima “čestitao” Božić šokantnom fotografijom na kojoj ustaša u ruci drži odrubljenu glavu jednog Srbina.

Uz odvratnu fotku koja, prema onome što se može pronaći na internetu, prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog poslanika je napisao: “Svim “prijateljima” srbićima sretan božić”.

Objava je odmah izazvala mnogo reakcija, a od nje se ogradio i HDZ. Iz ove stranke su najoštrije osudili takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti disciplinski postupak.

Ivanov otac Josip, inače prvi čovjek udruženja HVIDRA, danas je najoštrije osudio spornu objavu. On se izvinio i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin jutros se iščlanio iz HDZ-a, što otac smatra priznanjem velike greške.

– Najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se izvinjavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje – bio jasan Đakić senior u izjavi dostavljenoj agenciji HINA.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR