Britanac osvojio džekpot od 115 miliona funti!

131

Pokloni za Novu godinu različite su vrijednosti, ali jednom Britancu stigao je džekpot – i bukvalno. On je na nacionalnoj lutriji u Velikoj Britaniji osvojio na lotou skoro 115 miliona funti. Izvlačenje dobitaka Evromilioni organizovano je prvog dana 2019. godine.

Nacionalna lutrija je saopštila da je ovo četvrta po veličini osvojena suma u istoriji Velike Britanije, nakon niza velikih lutrijskih dobitaka posljednjih godina.

Još deset igrača lutrije iz Velike Britanije dobilo je “samo” po milion funti. Dobitni brojevi su bili 1, 8, 11, 25, 28, a srećke su ispali brojevi 4 i 6.

Upravo ove brojeve na svom tiketu imao je Britanac koji je tačno dobio 114 969 775,70 funti.

Svi ti milioni

Samo mjesec dana ranije, organizatori lutrije morali su da isplate Endrju Klarka iz Bostona u Linkolnšajru dobitak od 76 miliona funti. On je pronašao srećku čak šest sedmica nakon izvlačenja. Ostala je u viziru njegovog kombija.

Najveća nagrada lutrije Evromilioni u Velikoj Britaniji u 2018. godini, i treća najveća loto nagrada svih vremena, bila je 121 miliona funti, koje je dobio anonimni građanin u aprilu.

Najveća nagrada za lutriju u britanskoj istoriji je džekpot Evromilioni u iznosu od 161 miliona funti, koji je osvojio par iz Škotske, Kris i Kolin Čips i Kolin Vir 2011. godine.

U avgustu 2012. Edrijan i Džilijan Bejford iz Hejverila u Safoku osvojili su više od 148 miliona funti.

EuroMillions se igra u devet zemalja – Velikoj Britaniji, Austriji, Belgiji, Francuskoj, Irskoj, Luksemburgu, Portugalu, Španiji i Švajcarskoj, a oni koji kupe srećke pokušavaju da dobiju dio džekpota.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR