UEFA odlučila ko sa kim ne može da igra zbog politike

174

Evropska fudbalska federacija definisala je pet politički osjetljivih odnosa među zemljama zbog kojih te reprezentacije ne mogu biti spojene žrijebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

– Mogu postojati politički ili bezbjednosni razlozi koji onemogućavaju da timovi igraju jedni protiv drugih zbog čega su razdvojeni na žrijebovima jer želimo da mečevi mogu biti odigrani i da se pobjednici određuju na terenu – kažu u UEFA-i.

Činjenica da je i srpska reprezentacija među onima o čijem se žrijebu posebno vodi računa nije iznenadila Fudbalski savez Srbije (FSS).

– UEFA uvijek vodi računa da isključi mogućnost da se sastanu u istoj grupi zemlje gdje postoje političke tenzije. To ni do sada nije bilo moguće – rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Ipak, ono što je moguće je da se sporni susreti dogode u kasnijim fazama takmičenja, kada žrijeb ne igra ulogu, već rezultati.

– Ukoliko bi se desio takav slučaj, analizirali bismo mogućnosti kako bi mečevi mogli da budu odigrani, na primjer igranje na neutralnom terenu, igranje utakmica sa ili bez navijača – pojasnili su.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR