U akciji “Movember” prikupljeno preko 6 000 KM! (FOTO)

98

Neformalno Udruženje građana “Superbrke” iz Banjaluke u akciji “Movember” prikupile su 6 067,90 KM za pomoć Ernadu Imsiroviću iz Doboja i Slavku Rajiliću iz Novog Grada koji se bore sa karcinomom testisa.

Aukcijom fotografija i izborom najbrke u petak, 30. novembra, u banjalučkom kafeu “Pause” završena je šesta po redu humanitarna akcija “Movember” koja ima za cilj buđenje svijesti o muškim bolestima, a ujedno da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

Slavko Rajilić (u sredini) i Superbrke

Titulu najbrke odnio je Nedeljko Petrović. Tročlani žiri, kojeg su činili glumac Ljubiša Savanović, dr Rada Rašeta i prošlogodišnji pobjednik Željko Opalić Opa, imao je težak zadatak da izabere najbrku. Trojica finalista su imali isti broj bodova, a Petrović se najbolje snašao u kviz pitanjima žirija i ponio titulu najbrke za 2018. godinu.

Fotografije portreta za koje je bio zadužen fotograf Vedran Ševčuk Alf bile su izložene na aukciji, a ove godine važno je naglasiti da je ukupno 38 portreta bilo izloženo što je i najviše za ovih šest godina.

“Superbrke” su zahvalne svima koji su i ove godine pružili nesebičnu podršku, jer broj onih koji podržavaju akciju svake godine bude veći.

– Hvala svima koji su nas i ove godine podržali, jer bez njih ovaj iznos koji smo skupili ne bi bio moguć. Kao i prethodnih godina smo puno pričali o samopregledima i o muškom zdravlju i što je najbitnije pomjerili smo se sa mrtve tačke. Svake godine nam se neko novi priključi što je dobar pokazatelj da se trud isplati – rekao je Zoran Šišić, član neformalnog Udruženja građana “Supebrke” .

“Movember” Banjaluka je podržan i prepoznat od strane asocijacije Evropskih liga protiv raka sa sjedištem u Briselu, koji su nosioci promocije Evropskog kodeksa protiv raka.

Takođe, akciju su podržali i Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske “SaMsic”, Sberbanka, HO “Budimo ljudi”, Gradsko pozorište Jazavac, agencija Support, Futrolica, štamparija “Vilux”, agencija “Akvarijus”, klub “Rudi”, “Antonio trade”, Specijalistički centar “Avala”, Alfalab laboratorije, “Vespa” cafe i klinika “Estetik” koja je obezbjedila besplatne ultrazvučne preglede do kraja godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR