Robert Prosinečki ponovo operisan

136

Robert Prosinečki, selektor bh. državnog tima, ponovo je operisan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

– Prosinečki je ponovo morao biti operisan, jer mu je rana sporo zarastala – javlja izvor iz KCUS-a i dodao da je druga operacija obavljena u subotu.

– Dobro je podnio operativni zahvat, a njegovo stanje je trenutno stabilno – dodao je izvor.

Druga operacija je, za razliku od prve, obavljena daleko od očiju javnosti te se u KCUS-u i Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine čuva u velikoj tajnosti.

– Ne, ništa nije strašno, ali je operacija, jednostavno, bila neizbježna – naveo je izvor “Dnevnog avaza”.

Prosinečki se, po povratku iz Las Palmasa, gdje je bh. državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitalizovan, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

– Selektor Prosinečki do daljnjeg je vraćen na intenzivnu njegu. Za sada postoperativni oporavak ide dobro, a ako tako ostane, onda će krajem sedmice biti vraćen na odjel Abdominalne klinike KCUS-a – saznaje od izvora iz KCUS-a.

Posjete bolničkoj sobi, gdje je poslije prve operacije ležao selektor, bile su ograničene, a pristup je bio dozvoljen samo njegovim najbližima i pojedinim zaposlenim FSBiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR