Potvrđena optužnica: Pretukli ga i ostavili u snijegu na -11 stepeni

322
Mirko Vrbanjac i Alen Đuzel
Mirko Vrbanjac i Alen Đuzel

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Mirka Vrbanjca (29) i Alena Đuzela (30) zbog pokušaja ubistva Nebojše Kojića (38) iz Modriče koga su, na ulici, presreli i pretukli zajedno sa S. D, a potom mu ukrali 30 maraka.

Napad se dogodio 11. januara 2017. godine oko 1.30 časova u blizini Ferhat pašine džamije u centru Banjaluke. U optužnici se navodi da su se optuženi verbalno sukobili sa žrtvom u kafani. Nakon što su Kojić i S. D. izašli iz kafića optuženi su krenuli za njima i napali ih u ulici Patrijarha Makarija Sokolovića.

– Vrbanjac je više puta udaio Kojića u glavu, usljed čega je on pao na asfalt. Dok je ležao Vrbanjac mu je prišao i nastavio ga udarati nogama u glavu. Za to vrijeme Đuzel je nasrnuo na S. D. udarajući ga pesnicom u glavu, a potom mu se pridružio i Vrbanjac. Zajedno su ga udarali rukama i nogama, a potom su ga otjerali – navodi se u optužnici.

Za to vrijeme Kojić se pridigao pa su optuženi ponovo nasrnuli na njega, udarajući ga šakama i gazeći nogama po glavi.

– Dok je Kojić klečao Đuzel ga je uhvatio za glavu i njome udarao od asfalt, da bi mu potom đonom cipele gazio glavu dok je ležao. Kojić je izgubio svijest, a optuženi su i dalje nastavili da ga udaraju i gaze, nanijevši mu prelome jagodice, vilice, nosne kosti… – opisano je u optužnicu.

Tu nije bio kraj Kojićevim mukama, jer mu je Đuzel još jednom prišao šutnuo ga nogom u glavu i gazio đonom, da bi potom iz zadnjeg džepa izvadio novčanik i iz njega ukrao 30 maraka. Optuženi su nakon toga pobjegli, ostavljajući Kojića da u besvjesnom stanju, krvareći leži na snijegom prekrivenoj ulici na -11 stepeni Celzijusa. Tu su ga pronašli policajci koji su tu noć patrolirali i praktično mu spasili život.

Obojici se na teret stavlja krivično djelo pokušaj ubistva, dok se Đuzel zbog krađe novca tereti i za tešku krađu.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR