Osniva se Sportsko društvo Borac (FOTO)

248

Predstavnici 10 klubova koji nose ime Borac potpisali su odluku Inicijativnog odbora za formiranje Sportskog društva Borac, simbolično ispod Olimpijskog slavoluka koji se nalazi u Sportskoj dvorani „Borik“.

Među potpisnicima našli su se kuglaši, odbojkaši, rukometaši, rukometašice, košarkaši, atletičari, fudbaleri, stonoteniseri, vaterpolisti i teniseri.

Nakon potpisivanja odluke sada su na potezu članovi Inicijativnog odbora na čijem se čelu nalazi Nenad Talić, predsjednik Kuglaškog kluba Borac. Njihov naredni zadatak je da u dogledno vrijeme obave sve neophodne radnje kako bi se održala Izborna skupština Sportskog društva Borac čime bi i zvanično počelo da funkcioniše ovo društvo koje je već sada dobilo podršku od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića kao i od Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske.

– Predstavnici klubova bili su više nego zadovoljni što je napravljen veliki iskorak ka krajnjem cilju. Svi su složni kako je konačno došlo vrijeme za formiranje jedne porodice koja nosi ime Borac koji je godinama bio i ostao zaštitni brend grada na Vrbasu – rekao je predsjednik Inicijativnog odbora Nenad Talić.

Nije tajna da je u minulom periodu u dva navrata propao pokušaj za pokretanja rada sportskog društva.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se iskreno nada da će u ovom trećem pokušaju uspjeti da se ostvari dugogodišnji san svih onih koji ponosno nose ime Borac.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR