Nevjerovatno, a naše: Kalinić tužio novinara zbog „retvita“!

484

Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i savjetnik predsjednika Srpske za politička pitanja Dragan Kalinić tužio je fukncionera SDS-a Kostu Petrušića zbog tvita i novinara Darka Momića zbog retvita!

Petrušić je 31. oktobra prošle godine na Twitteru napisao: “Zbog pronađenog Dejtonskog sporazuma prvouhapošeni je trebao biti Dragan Kalinić, a ne Ž. K.”. Istog dana Petrušićevu objavu je “retvitovao” Momić, a kasnije je i sam postavio jedno “Tvitter” pitanje: “Je l’ iko objavio da je Ž. K. kod koga je pronađen Dejtonski sporazum u stvari Željko Kuntoš, dugogodišnji vozač Dragana Kalinića?”. Kalinić zbog ova dva tvita i jednog retvita traži 5 000 maraka naknade za nanošenje duševne boli!

Podsjećamo, policija Republike Srpske je koncem oktobra prošle godine u kući Željka Kuntoša, koji je bio dugogodišnji Kalinićev vozač, pronašla originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku. Istraga protiv Kuntoša je kasnije obustavljena.

Kalinić smatra da je zbog tvita i retvita njegova ličnost povrijeđena i traži da mu se liječenje obezbijedi u iznosu od 5 000 maraka.

– Kad sam dobio i pročitao tužbu, u prvi mah nisam mogao da vjerujem, pa me potom obuzeo neobuzdan smijeh, a na kraju je preovladao prezir, ogroman prezir. Moj prijatelj koji je sastavio odgovor na tužbu je to sjajno uradio i siguran sam da sudu neće preostati ništa drugo nego da tužbu odbaci. O licu sa inicijalima D. K. koje je podnijelo tužbu sve govori sama tužba i ne želim apsolutno ništa da dodam – rekao je Momić za SC.

U odgovoru na tužbu stoji i to da su Kalinićevi duševni bolovi zastarjeli i da bivši predsjednik parlamenta Srpske nije ni pokušao da umanji navodnu štetu i traži demanti.

– Nije dokazana šteta za tužioca, pogotovo jer je od objave prošlo više od godinu dana. Natpis koji Kalinić pripisuje Momiću nije kleveta, već istinito iznošenje činjenica, što i Kalinić priznaje u tužbi. Kalinić je javna ličnost koja mora dapodnosi veći stepen kritike i interesovanja javnosti. Prosljeđivanje tuđih tvitova ne znači saglasnost sa njihovim stavovima ili sadržajima – stoji u odgovoru na tužbu.

U odgovoru na tužbu Kaliniću se postavlja pitanje da li zna kako funkcioniše „tviter“ i na osnovu čega je siguran da iza naloga Petrušića i Momića stoje upravo oni.

Goran Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR