Lopatom zatukao rođaka!

195

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Nenada Vukovića (61) iz Rekavica kojom se tereti za ubistvo Radeta Vukovića (75) koga je lopatom izudarao nasmrt!

Zločin se dogodio 26. oktobra u zaseoku Bare u Rekavicama kod Banjaluke. U optužnici se navodi da je Nenad između šest i sedam časova ujutro otišao prema njivi da pripne konja, noseći sa sobom lopatu i malu sjekiru. Usput je ugledao Radeta Vukovića, s kojim je tri mjeseca ranije imao verbalni sukob zbog sječe šume.

– Ponovo je došlo do verbalnog sukoba, nakon čega je Nenad metalnim dijelom lopate udario Radeta u čelo. Rade je od siline udarca pao na asfalt i dok je ležao Nenad mu je prišao i zatukao ga lopatom, udarivši ga najmanje četiri puta metalnim dijelom i drvenom držalicom, nanijevši mu više povreda glave sa višestrukim prelomima lobanje usljed čega je na mjestu ostao mrtav – navodi se u optužnici.

O kakvim se udarcima radilo najbolje svjedoči činjenica da je držalica lopate pukla, dok je metalni dio spao s nje.

– Otpali dio lopate i držalicu osumnjičeni je odnio na svoje imanje. Metalni dio je sakrio u zadnjem dijelu pomoćnog objekta ubacivši ga ispod poda, dok je držalicu zatrpao đubretom uz pomoćni objekat – navodi se u optužnici.

Podsjetimo, Nenad je uhapšen kasnije tog dana nakon što je Radetovo tijelo pronađeno na lokalnom putu u lokvi krvi. Tokom saslušanja Nenad je pao na poligrafu, da bi kasnije i priznao zločin.

Uz optužnicu tužilaštvo je zatražilo da se Nenadu produži pritvor do okončanja postupka.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR