Ko će biti kandidati za gradonačelnike Doboja i Trebinja?!

238

Zamjenici gradonačelnika Doboja i Trebinja, Dejan Starčević i Mirko Ćurić, najizgledniji su kandidati vladajuće koalicije za nasljednike Obrena Petrovića i Luke Petrovića na čelu pomenutih gradova, saznaje SrpskaCafe.

Prelaskom Obrena Petrovića u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, gdje će u naredne četiri godine djelovati u sklopu SNSD-ovog poslaničkog kluba, te imenovanja Luke Petrovića za generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske, Doboj i Trebinje su ostali bez svojih gradonačelnika.

Obren Petrović i Luka Petrović

– Ništa još nije definitivno odlučeno ali kako trenutno stvari stoje, Dejan Starčević, koji je nedavno imenovan na mjesto zamjenika gradonačelnika Doboja, biće izbor Obrena Petrovića koji će podržati i lokalni SNSD te brojne druge partije. Svi osim Socijalističke partije te SDS-a, ali njihov odbor je svejedno raspušten pa trenutno nije ni poznato ko su predstavnici ove partije u Doboju. Mediji su najčešće spominjali Borisa Jerinića, aktuelnog zamjenika ministra odbrane BiH, kao kandidata za mjesto prvog čovjeka grada, ali je Starčević trenutno bliži kandidaturi. U Trebinju bi naš kandidat trebao biti zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić – rečeno je nezvanično za SrpskaCafe iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Sa druge strane, u opoziciji ne govore zvanično o izborima u pomenutim gradovima ali nezvanično uvjeravaju da će imati svoje kandidate, iako imena ne žele da spominju. Za dobojski SDS problem predstavlja i to što je predsjednik stranke Vukota Govedarica nedavno raspuštio Gradski odbor, nakon čega je svih 11 odbornika u Skupštini grada Doboja napustilo stranku, a u međuvremenu nije imenovan ni povjerenik pa je neizvjesno da li će imati vremena da konsoliduju redove i izađu “na crtu” protivkandidatima iz vladajućih redova.

Kada je riječ o Trebinju, najbolji rezultat na nedavno održanim izborima iz opozicije ostvarili su novoizabrani poslanici u Narodnoj skupštini RS Branko Butulija i Nebojša Vukanović, ali kako stvari trenutno stoje, oni neće biti kandidati.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR