Keith Richards (73), gitarista grupe The Rolling Stones, je izjavio da je drastično smanjio konzumiranje alkohola. U najnovijem intervjuu priznao je da je “došlo vrijeme da prestane”.

Legendarni gitarista je potvrdio da već godinu dana obuzdava svoje pijančenje rekavši da je “došao do toga da povuče ručnu”. Priznao je da povremeno popije čašu vina ili pivo ali i da je pravo vrijeme da uvede promjenu u svoj život.

Trebamo li se zapitati kakav svijet će naši unuci ostaviti Keithu Richardsu? (FOTO)

– Vrijeme je da prestanem. Kao i sa svim ostalim stvarima. Bilo je tu nekog blagog prilagođavanja, ako mogu tako da kažem, ali ne primjećujem neku veliku razliku, osim što ne pijem. Nisam se osjećao ok i jednostavno sam prestao. Nisam želio da pijem više – objasnio je Richards.

Ronnie Wood, njegov kolega iz benda, je takođe prisustvovao intervjuu. Kaže da je na gitaristi promjena evidentna od kako je ostavio alkohol ako i da nije jedini koji je to primijetio. Kao da su dvije različite ličnosti u pitanju, a pogotovo kada je gitara u pitanju.

– Zadovoljstvo je raditi sa njim. Mnogo je blaži. Mnogo je otvoreniji prema novim idejama. Ranije bi samo zaškripao zubima i otišao. Jednostavno je shvatio da to više nije to. mislim da je Keith kojeg smo znali i voljeli, došao do one kritične tačke, kada poslije jedne previše postane nezgodan i agresivan. Ta tačka je bila svaki put sve bliža i mislim da je to shvatio na vrijeme – priča Wood.

Richards dodaje da je srećan što je uspio da “sjedne na taj voz” poslije kancera i svih ostalih problema koji su ga pritisnuli.

– Kancer se pojavio srećom samo na jednom mjestu odakle je uklonjen operativnim putem. Ponovo sam svoj život dobio nazad. Neka vrsta druge šanse i moj život je sada mnogo bolji – dodaje gitarista.

Alkohol je ostavljao postepeno. Prvo je jedno vrijeme bio samo na pivu, a poslije je počeo da smanjuje količinu. Kako sam kaže, planira da ostane trijezan ako da mu je to sada veoma interesantno stanje.

Richards, koji sljedeće sedmice puni 73 godine, je pričao o predstojećoj “No Filter” turneji, koja startuje u Majamiju aprila sljedeće godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR