Foals, jedan od najboljih britanskih live bendova i najhvaljenijih mladih muzičkih snaga, nastupiće na narednom izdanju festivala INmusic, a na glavnu binu dolaze u sklopu promocije novog albuma.

Foals se tako pridružuju legendarnim The Cure na INmusic festivalu #14, koji će biti održan na zagrebačkom Jarunu od 24. do 26. juna 2019. godine.

Foals od samoga početka karijere prati glas jednog od najambicioznijih i najmarljivijih bendova njihove generacije, a sav uloženi trud im se i te kako isplatio. Uz četiri hvaljena studijska albuma i stotine energičnih nastupa, reputaciju jednog od najboljih indie bendova na svjetskoj sceni dodatno su naglasile međunarodne muzičke nagrade i nastupi na nekim od najvećih svjetskih pozornica.

Dobitnici Q Award i The Sun Bizzare nagrade za najbolji live bend te dvostruki nosioci NME titula za najbolju pjesmu (“Spanish Sahara”, 2011. godine i “Inhaler”, 2013. godine), kao i za najbolji album (“What Went Down”, 2016. godine), u svojoj intenzivnoj karijeri uzdigli su se do headliner statusa na nizu svjetskih festivala – Reading, Leeds, Rock en Seine, Bestival, Benicassim i tako dalje, a ne pokazuju namjeru da ostane na tome. Nakon najave izlaska petog studijskog albuma u 2019. godini, Foals potvrđuju i turneju na odabranim svjetskim festivalima – uključujući i INmusic festival #14.

Yannis Philippakis, frontman grupe Foals, prošle godine je najavio povratak benda u studio nakon kratke pauze, uz naznake da će zvuk petog albuma biti još jedan korak dalje u istraživanju muzičke raznolikosti benda. NME novi album Foalsa ističe kao jedan od najiščekivanijih albuma 2019. godine, koji će obilježiti nadolazeću festivalsku sezonu. Povratak benda na glavnu binu INmusic festivala, nakon njihovog upamćenog nastupa 2014. godine, jedna je od prvih prilika da se čuje novi materijal uvijek inovativnog benda.

INmusic festival #14 će biti održan uz podršku OTP banke Hrvatska, koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. U prodaji su trodnevne ulaznice za INmusic festival, koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic sajta ili putem servisa kupikartu.ba.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR