SC saznaje: Krsto Jandrić protiv saradnje NDP-a sa SNSD-om!

2468
Krsto Jandrić

Zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Jandrić jedini je na nedavno održanoj sjednici Predsjedništva stranke, koje broji 20 članova, glasao protiv saradnje sa SNSD-om, saznaje SrpskaCafe!

Iako se prvobitno raširila informacija da je Predsjedništvo NDP-a jednoglasno donijelo odluku da izađe iz opozicionog Saveza za pobjedu i započne sa strankom Milorada Dodika razgovore o zajedničkom učešću u budućoj skupštinskoj većini u Republici Srpskoj, i sam lider NDP-a Dragan Čavić nedavno je za SrpskaCafe potvrdio da je jedan član, ipak, bio protiv.

Dragan Čavić

– Izlazak iz SzP-a i potencijalna saradnja sa Miloradom Dodikom i SNSD-om je odluka Predsjedništva NDP-a. Samo je jedan član bio protiv toga da počnemo razgovore. Ne mogu da vam kažem o kome se radi. Ali, ja ne mogu nikoga da zadržim. I ranije smo imali odlaske iz stranke. I ti odlasci su uvijek bili posljedica toga što nismo ušli u vlast. Članovi NDP-a bi trebali da poštuju stavove stranke. Ovo je odluka stranačkih organa – rekao je za SrpskaCafe Čavić.

Kako saznaje naš portal, glas protiv je bio Krsto Jandrić, novi-stari poslanik u Narodnoj skupštini RS te predsjednik banjalučkog NDP-a.

– U javnosti se raširila informacija da je pomenutu odluku Predsjedništvo donijelo jednoglasno ali, istine radi, treba građane obavijestiti da je bio i jedan glas protiv. Iskreno, čudi me što sam Jandrić nije upoznao javnost sa tom činjenicom – ističe za SrpskaCafe odlično obaviješteni izvor, blizak vrhu NDP-a.

On dodaje da će se danas održati sjednica Gradskog odbora NDP-a Banjaluka, poslije koje će se znati više o budućim Jandrićevim koracima, kao i o budućnosti samog odbora.

Saša Lazić i Mirna Savić-Banjac

– Imajući u vidu da su i odbornici u gradskoj Skupštini u najvećem gradu Srpske, Mirna Savić-Banjac i Saša Lazić, protiv saradnje sa SNSD-om, nije isključeno da se kao najveći odbor stranke suprostave pomenutoj odluci. Ukoliko to izostane, moguće je da Jandrić i pomenuti odbornički dvojac političko djelovanje nastave van NDP-a – ističe naš sagovornik.

Od Jandrića nismo uspjeli dobiti komentar dok su Savić-Banjac i Lazić jos ranije putem društvenih mreža poručili da ne planiraju pružiti ruku dugogodišnjem političkom rivalu.

Podsjećamo, Narodni demokratski pokret nastao je 2013. godine fuzijom tadašnje Demokratske partije Dragana Čavića te Narodne demokratske stranke Krste Jandrića, a godinu dana kasnije im se pridružio i Zdravko Krsmanović sa svojom Novom socijalističkom partijom.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

2 KOMENTARA

  1. Сад кад се удруже Чава Трава и Миле Ронхил право ћемо да попушимо!
    Свака част за Крсту Јандрића. Један од ријетких са образом.

  2. Крсто још има мало морала и поштења, за разлку од поквареног Чавића и још покваренијег Крсмановића. Данас лајати на човјека а сутра се с њим љубити то је морално дно.

POSTAVI ODGOVOR