Pavić razmišlja o povlačenju: Banjac novi predsjednik DNS-a?

2310

Marko Pavić mogao bi uskoro da se povuče sa čela Demokratskog narodnog saveza (DNS) i ovu poziciju prepusti Darku Banjcu, novom-starom narodnom poslaniku, saznaje portal opcija.net.

Izvori bliski ovoj partiji tvrde da je Pavić svoje povlačenje najavio još prije izbora, a da je, iako se ranije kalkulisalo da bi partiju mogao da preuzme Milan Radović, odluka pala da rukovođenje DNS-om od Pavića preuzume Darko Banjac.

– Nakon smjene Radovića sa čela Nove banke, Pavić je ipak odlučio da ne bi bilo pametno i korisno da DNS u ovom trenutku prepusti Radoviću, pa bi Banjac mogao biti samo prelazno rješenje – rekao je za Opciju izvor iz DNS-a.

Banjac unutar DNS-a slovi za pripadnika “biznis grupe”, ili popularnih “mangupa” kako ih je nazvao lider SNSD-a Milorad Dodik.

Inače, Banjac je sredinom 2015. godine napustio je Srpsku demokratsku stranku. U NSRS je djelovao u okviru Slobodnog demokratskog srpskog kluba, u kojem je ostao i nakon pristupanja Pavićevom DNS-u. Kasnije je imenovan za potpredsjednika DNS-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR