Otkrivamo: Kako je “pao” osumnjičeni za ubistvo Irene Predojević?

3939
Foto: ATV

Goran Jeličić, osumnjičeni za zvjersko ubistvo Irene Predojević, otkriven je zahvaljujući tome što su istražioci uspjeli da mu obore alibi koji ga je 13 godina čuvao od hapšenja.

Kako saznaje SrpskaCafe, Jeličić je i ranije bio predmet istrage, ali mu je tadašnja supruga dala alibi, da bi nedavno promijenila prvobitni iskaz i priznala da, u vrijeme ubistva Irene Predojević, nije bila s njim. Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, Jeličić se ženio četiri puta.

Ekskluzivno: Policajac uhapšen zbog ubistva Irene Predojević!

– Taj iskaz ona je dala u vrijeme kada su, u vezi sa ubistvom Predojevićeve, istražioci MUP-a RS provjeravali veliki broj policijskih službenika iz Kozarske Dubice, zbog glasina koje su tada kružile gradom da je u zločin umiješana policija – tvrdi izvor blizak istrazi.

On navodi da je u noći ubistva Jeličić trebao biti u jednoj policijskoj raciji, na koju je zakasnio.

– Kasnio je u raciju, ali se javio svom pretpostavljenom i to mu saopštio. Tu priču potvrdila je njegova tadašnja supruga, ujedno mu dajući alibi za vrijeme kada je Predojevićeva ubijena – pojašnjava izvor blizak istrazi.

Istraga duga 13 godina: Od kobne noći do otkrivanja počinioca!

On kaže da je Jeličić pravio i greške, jer je izmijenio određene službene zabilješke, što je takođe doprinijelo njegovom otkrivanju. Prikupljeni su i drugi dokazi, a utvrđeno je i da se dobro poznavao sa žrtvom.

– Neposredno prije zločina Jeličić je bio u kafiću “Arkada” u isto vrijeme kada su u njemu bile Predojevićeva i njene prijateljice. Upravo je po izlasku iz “Arkade” Irena nestala, a ni Jeličić se tu nije dugo zadržao – otkriva sagovornik SrpskaCafea.

Istražioci sumnjaju da je ubica krenuo za Irenom nakon što se ona rastala s prijateljicama i pješke krenula prema svojoj kući. Ponudio joj je prevoz, a budući da su se dobro poznavali Irena ništa nije sumnjala i sjela je u auto. Vozili su se prema njenoj kući, ali je ubica skrenuo na obližnji put u selu Božići, gdje ju je i zadavio. Nakon ubistva tijelo je prekrio smećem, granjem, te spužvom, koje je vjerovatno pronašao na divljoj deponiji između devastiranih kuća, a potom ga zapalio da bi prikrio tragove zločina.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR