Muk u DNS-u: Pavić nijem na sječu stranačkih kadrova

1484
Marko Pavić
Marko Pavić

Dragan Savanović smijenjen je juče sa mjesta generalnog direktora “Željeznica Republike Srpske”, čime je nastavljena sječa kadrova u vladajućoj koaliciji koja traje od oktobarskih izbora.

Savanovića, koji je kadar DNS-a i višegodišnji prvi čovjek “Željeznica”, smijenio je jednoglasno Nadzorni odbor tog javnog preduzeća na jučerašnjoj sjednici, koja je uslijedila samo dan nakon što je i potpredsjednik DNS-a Milan Radović smijenjen sa mjesta direktora Nove banke.

U DNS-u ni juče nisu htjeli da iznose detaljnije stavove kao ni buduće poteze iako je nekoliko njihovih funkcionera do sada razriješeno dužnosti, počevši od Dane Maleševića, koji je ostao bez fotelje ministra prosvjete i kulture RS, zatim direktora RiTE Ugljevik Đorđa Popovića, direktora Poslovne zone “Banjaluka” Saše Panića, direktorke Šumskog gazdinstva “Vrbanja” u Kotor Varošu Daliborke Kerezović-Damjanović i drugih.

Lider DNS-a Marko Pavić danima ne odgovora na pozive, a iz užeg rukovodstva stranke su kratko poručili da će prvo da proslave slavu stranke – Mitrovdan u četvrtak, poslije koje se očekuju sjednice stranačkih organa na kojima će biti riječi o otvorenim pitanjima u okviru koalicije koju čine sa SNSD-om i SP-om.

Na smjene je juče, s druge strane, reagovao lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je rekao da želi da DNS ostane dio vladajuće koalicije, ali da u koalicionom kapacitetu sigurno neće biti onaj broj poslanika koji ima ta stranka, “već onaj koji će zajedno verifikovati”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR