Ekološkom inspektoru zbog mita 2,4 godine zatvora

392

Ilijas Begić (58), ekološki inspektor u opštini Srebrenica, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog primanja mita i falsifikovanja službene isprave.

Begić je zbog primanja mita od 2 500 KM osuđen na dvije godine zatvora, dok mu je zbog falsifikovanja isprave izrečena kazna od osam mjeseci zatvora. Obje kazne objedinjene su mu u jedinstvenu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Republičko javno tužilaštvo RS Begića je teretilo da je uzeo 2 500 KM mita od direktora poslovnice firme “Master frigo” Milisava Jovanovića. To je uradio da bi zauzvrat sakrio navodne nepravilnosti i da ne bi kaznio preduzeće.

Prema optužnici, prvi put je uzeo 500 maraka, a zatim tokom druge kontrole iz skladišta firme je uzeo tri vreće krompira, rekavši da je jedna za njega, druga za poljoprivrednog inspektora, a treća za inspektorku. U optužnici se navodi da je od Jovanovića nakon toga tražio još 2 000 KM, rekavši mu da će biti miran četiri godine od inspekcijskih kontrola, a zatim dogovorio preuzimanje novca.

Begić i Jovanović su se našli 19. marta na parkingu mjesne zajednice u Konjević Polju, gdje je inspektor u autu dobio pare. Nakon toga, inspektor je uhapšen i kod njega je pronađen novac, poslije čega je mjesec proveo u pritvoru.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR