Stiže “Deveta dimenzija” – Međunarodni salon stripa!

241

“Deveta dimenzija“, prvi Međunarodni salon stripa u organizaciji istoimenog udruženja, biće otvoren danas u 20 časova u banjalučkoj Kamenoj kući na Kastelu, ali posjetioci će već od 17 časova imati priliku da pogledaju izložbe i posjete Berzu stripa.

U Kamenoj kući postavljeno je osam izložbi, sa više od 500 stranica stripa.

U saradnji sa Ambasadom Italije večeras će biti promovisan legendarni serijal “Alan Ford”, koji prati izložba originalnih tabli ovog kultnog stripa. Gost će biti i francuski strip autor Aurelijen Fernadez, te poznati autor Saša Jovanović Fafner.

Banjalučka publika imaće priliku da pogleda i izložbu radova Milorada Vicanovića Maze, a posjetiocima Salona predstaviće se i čuveni strip crtači Željko Pahek i Saša Rakezić Zograf.

Učesnici Salona su i polaznici Strip škole “Kunova”, koja djeluje na prostoru Prnjavora, Srpca i Dervente, u organizaciji Zdravka Kneževića Kneza.

Pored izložbenih postavki gostiju (Aurelijen Fernandez, Željko Pahek, Aleksandar Zograf, Max von Fafner, Milorad Vicanović Maza) i pored već navedene izložbe stripa “Alan Ford”, biće postavljene i dvije izložbe iz produkcije “Devete dimenzije”.

Jedna od njih je izložba radova polaznika strip škole “Kunova”, koja djeluje u Prnjavoru, Srpcu i Derventi i, možda najznačajnija, Treća izložba stripa Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR