Srbi privođeni u Crnoj Gori, morali potpisati da ne idu na meč

240

Crnogorska policija pozivala je desetine srpskih navijača iz Podgorice i Bara pred večerašnju utakmicu fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije.

Navijači su u policiju pozivani kako bi, prema pisanju crnogorskih medija, pisano garantovali da neće prisustvovati meču na stadionu “Pod Goricom”.

Lokalna Borba je prenijela da su privođene osobe prepoznate kao pristalice Crvene zvezde, Partizana i Srbije i svi su morali da potpišu da neće uživo gledati prvi, istorijski duel dvije selekcije. Navijači su potvrdili da su pozivani u policiju zbog utakmice.

– Dobili smo pozive da se javimo u policiju. Tamo nas je čekao inspektor, vrlo se korektno ponašao. Dao nam je unapred pripremljenu izjavu koju smo mi trebali da potpišemo. Pisalo je u izjavi da nećemo ići na utakmicu i samo treba da stavimo svoj potpis i odmah smo pušteni kući – navodi Borba izjave više mladića iz Bara i Podgorice.

U toj izjavi pisalo je da se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, a nevedeni su i njihovi lični podaci.

– Pisalo je moje ime i prezime, pored toga da se izjašnjavam kao Srbin i u nastavku da svojevoljno izjavljujem da neću biti na stadionu za vrijeme odigravanja utakmice – dodao je neimenovani navijač.

Inače, utakmica Lige nacija između Crne Gore i Srbije igra se večeras od 20.45. časova. “Orlovi” će biti oslabljeni pošto će duel protpustiti Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić i Adem Ljajić.

U odbrani je Srbija, dakle prilično oslabljena izostankom kapitena Kolarova. Tek je u problemu na sredini terena bez Matića i Ljajića.

Ali, red je da mlađe snage pokažu koliko mogu i šta znaju. Nemanja Maksimović je sa reputacijom omladinskog svjetskog prvaka u prilici da večeras iskoristi priliku ako je dobije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR