Planinčević: Dodik želi da “udavi” sve što nije SNSD

3607
Nade Planinčević

Potpredsjednik SDS-a Nade Planinčević istakao je da sve političke stranke u Republici Srpskoj imaju samo dva izbora – ili da se suprotstave “autokratskom režimu Milorada Dodika” ili da se podvuku pod njegove skute.

– Milorad Dodik nakon izbora smjenjuje direktore na osnovu toga kako su glasali, a ne zbog toga kako su radili. To je skandalozno i nečuveno, to je nedopustivo! Dodiku nikada nije padalo na pamet da preispita njihov rad, ali se zato, manirom diktatora, obračunava sa njihovim glasačkim pravom – istakao je Planinčević.

Predsjednik SNSD-a, dodao je Planinčević, na taj način želi da oslabi koalicione partnere i da ih podredi svojoj političkoj volji. Ukoliko stranke pristanu na takvu igru, istovremeno pristaju i na nezapamćeni oblik tiranije u Srpskoj.

– Dodik želi samo jedno, a to je da ništa osim njega i SNSD-a ne postoji i učiniće sve da to ostvari. Stranke koje mu se bez pitanja predaju ili prodaju moraju računati s time da će već sutra biti udavljene i da neće postojati. Osim, možda, na papiru – poručio je Planinčević.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR