Terzić: Možda i srušimo “Marakanu”

467

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić otvoreno je govorio o rekonstrukciji stadiona „Rajko Mitić“ i zašto je rušenje kultnog zdanja isplativije.

Odavno je jasno da će popularna “Marakana” morati za nekoliko godina da se rekonstruiše kako bi pratila UEFA i FIFA standarde, ali je Terzić najavio i rušenje kao vrlo vjerovatniju opciju.

– To je isplativije, međutim, ne znači da će se i dogoditi. Takođe, nije ni sigurno da ću ja to dočekati na ovoj poziciji. Ipak, realnost je da stadion u bliskoj budućnosti neće zadovoljavati standarde UEFA i potrebna mu je ozbiljna rekonstrukcija. Kada bi se sklonila atletska staza, onda bi se sam teren pomjerio ka zapadnoj tribini, dok bi preostale tri morale da se sruše i opet naprave”, objasnio je Terzić.

Generalni direktor šampiona Srbije istakao je da ništa neće biti urađeno bez plana, već da će sve biti dobro analizirano, prevashodno na finansijskom planu, uz obaveznu konsultaciju investitora.

– I drugi velikani su srušili svoje stadone, Arsenal je srušio “Hajberi”, Atletiko se odrekao “Visente Kalderona”, Totenhem je takođe srušio “Vajt Hart Lejn”. I svi su na tim mjestima napravili moderna zdanja. Zašto onda to ne bi mogl da uradi i Zvezda. Za početak je raspisan javni konkurs za idejno rješenje i uglednoj komisiji je poslato 26 rješenja svjetskih projektantskih agencija. U predstojećih mjesec dana trebalo bi da budu izabrana dva rješenja, jedno bez i jedno sa atletskom stazom. Lično, ja sam za ono sa tribinama tik uz teren, ali na koji stadion bi “Marakana” mogla da liči je još rano pričati – naglasio je Terzić.

Direktor je za predstojeću jesen prvo najavio ugradnju automatskih ulaza koji će onemogućiti ulazak na stadion navijačima bez kupljenje ulaznice. To će klub koštati približno 600 000 evra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR