Oskarovac otvara Međunarodni festival animiranog filma

357

Svjetski poznati ruski animator Aleksandar Petrov, dobitnik Oskara za film “Starac i more” 1999. godine, otvoriće Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2018”.

I ove godine o festivalskim nagradama odlučivaće poznata imena. U žiriju Festivala animiranog filma biće Darko Masnec iz Hrvatske, Mina Cvetinović Pavkov iz Srbije i Mladen Miljanović iz Bosne i Hercegovine.

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma pred publiku donosi bogat i raznovrstan program, kako takmičarski, tako i prateći.

U okviru saradnje Festivala sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Banjaluci, prije početka Festivala biće prikazan izbor nagrađenih animiranih filmova sa dosadašnjih festivala, za studentsku populaciju.

Takođe, biće uprličeno i nekoliko promocija knjiga i strip izdanja.

Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2018” ove godine održava se istovremeno u Banjaluci i Trebinju, i to od 24. do 28. oktobra.

Finasijski, održavanje Festivala podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Udruženje filmskih radnika u Bosni i Hercegovini iz Sarajeva i Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) u Bosni i Hercegovini.

Održavanje Festivala pomogao je prostorom i tehničkim resursima Cineplexx Palas iz Banjaluke, a medijski pokrovitelj je Elta televizija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR