Kazahstanski džez Big bend dolazi u Banjaluku

217

Kazahstanska atrakcija Big bend predstaviće se banjalučkoj publici dva nakon nastupa na Beogradskom džez festivalu, u petak 14. septembra 2018. godine, s početkom u 20 časova u Velikoj sali Banskog dvora.

Uz podršku Ambasade Kazahstana u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a u organizaciji Queen estrade i Artwork-a, u susret jubilarnim godišnjicama Leonarda Bernštajna i Džordža Geršvina (100 i 120 godina rođenja), ovaj cijenjeni sastav predstaviće se banjalučkoj publici.

– Nemamo svakog dana priliku da čujemo dobar džez koji nam dolazi iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, iako na tom području ima dugu tradiciju. Zato nam je posebna čast što imamo priliku da našoj javnosti predstavimo Big bend iz Kazahstana – rekli su organizatori iz Queen estrade.

Repertoarom zasnovanim na djelima Bernštajna i Geršvina, ali i 20 izvođača sa svih kontinenata, pod sloganom “Bez granica”, predstaviće se banjalučkoj publici.

Džez orkestar je osnovan 1994. i danas broji 25 članova. Ovaj bend je jedan od najpopularnijih profesionalnih ansambala u državnoj koncertnoj asocijaciji Kazahstana. Za kratko vrijeme bend je postao laureat brojnih džez festivala u Kazahstanu i inostranstvu, uključujući festivale održane u Rusiji

Ulaznice po cijeni od 15 KM u prodaji od ponedeljka 10. septembra, na blagajni Banskog dvora.

Dodatne informacije na broj telefona: 066 905 399.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR