Palma: Jedini genocid od Drugog svjetskog rata je “Oluja”

702

Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je jedini genocid nakon Drugog svjetskog rata počinjen u akciji hrvatske vojske “Oluja”.

On je povodom godišnjice zločina u Srebrenici 1995, poručio da su Haški tribunal i Sud u Beogradu sudili odgovornima za Srebrenicu, ali da ni Haški tribunal ni sudovi u Sarajevu, Zagrebu i Prištini nisu osudili najteže ratne zločince koji su počinili najveće zločine nad srpskim narodom od Drugog svjetskog rata.

– Od porodice Zec u Zagrebu, do Kosova i Metohije, niko nije odgovarao za zločine nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije. Srebrenica nije genocid, ali “Oluja” jeste. Za razliku od Srebrenice, u “Oluji” je, po naređenju tadašnjeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, protjerano svo srpsko stanovništvo iz tadašnje Republike Srpske Krajine. Oni koji su ostali su pobijeni, a svi gradovi i sela u kojima su živjeli Srbi zapaljeni i uništeni – naveo je Marković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Palma se zapitao kako se to to zove kada neko protjera ili pobije sve pripadnike jednog naroda i uništi mu svu imovinu. To se, ukazao je, desilo u Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji, kao i u Bosni i Hercegovini, van Republike Srpske.

Marković je pozvao Bakira Izetbegovića da odgovori na pitanje gdje su Srbi iz Sarajeva i ostalih gradova na području Federacije BiH i šta se sa njima dešavalo od 1992. do 1995.

– Ko ih je ubijao, držao u logorima i protjerao? Ko je ubio 3 500 Srba i zapalio sva srpska sela oko te iste Srebrenice – pita Marković.

Zaključio je da je 90-ih godina prošlog vijeka na području bivše Jugoslavije došlo do građanskog rata, potpaljenog od nekih velikih sila i tu leži odgovor na sva pitanja.

– Jedini genocid koji se desio poslije Drugog svjetskog rata zove se “Oluja” – zaključio je Marković.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR