Darko Momić: Moja prva ljubav

1608
Darko Momić
Darko Momić je novinar i kolumnista. Počeo u Glasu Srpske, pisao za Tanjug, magazine Pravda, Faktor i Nedeljnik, najduže radio u Pressu RS, odnedavno ponovo u Glasu Srpske.

Na konkurs za najbolji literarni rad za učenike područnih osnovnih škola na temu „Moja prva ljubav“ stiglo je nekoliko stotina radova.

Žiri u sastavu Radmilo Šipovac, Milosava Jakovljević, Dubravko Prstojević, Ilija Grahovac i Milica Marković imaće težak posao da izabere najbolji pismeni sastav. Mi donosimo radove koji su ušli u najuži izbor za nagradu.

„Moja prva ljubav je bila davno. Zaljubio sam se u nju čim sam je prvi put vidio, ali nisam imao hrabrosti da joj priđem. U nju su tada svi bili zaljubljeni i ona je svima uzvraćala ljubav, ali ja nikako nisam uspijevao da joj kažem koliko je volim. Bio sam jako tužan, ali sam je prebolio i odlučio da pronađem novu ljubav. Poslije nje sam imao nekoliko ljubavi, a već dugo imam simpatiju koja ispunjava sve moje želje i s kojom mi je lijepo. Prvu ljubav i sve ostale bivše ljubavi sam zaboravio, ali ko zna, možda se opet zaljubim u neku od njih“.

Nikola Š. VIIc OŠ „Kristijano Ronaldo“ Prekaja

 

„Ja sam svoju prvu ljubav upoznala u vrtiću i od tada sam zaljubljena u njega. On je visok, ima plave oči i svi ga vole. Ja sam srećna, jer mi je uzvratio ljubav i svi znaju da u mene ima neograničeno povjerenje. Možda zato što ja ispunjavam sve njegove želje, ali nije me briga. Meni je važno da sam s njim i ne interesuje me šta o tome misle u našem razredu, a pogotovo u ostalim razredima. Ja ću njega uvijek voljeti, a ovi što govore da bi on zbog mene mogao da padne na godinu su ljubomorni. Znam ja i da je najljubomorniji blagajnik Zoran iz našeg razreda“.

Željka C. Vb OŠ „Sedam sekretara SNSD-a“ Blatnica

 

„Moja prva ljubav bila je narandžasta. Kasnije je mijenjala boje, ali ja sam i dalje zaljubljen u nju. Stalno sam govorio o njoj, a čini mi da je u nju bio zaljubljen i moj najbolji drug Dževdo, jer je i on stalno govorio o njoj. Nekima je smiješno, a nekima čudno to što stalno govorim o svojoj simpatiji, a nikome ne dam da je vidi. Neki mi govore da ona uopšte ne postoji i da sam je ja izmislio, ali mene nije briga za njih. Moja ljubav mi je stalno u mislima i ja ne mogu da živim bez nje“.

Predrag Ć. VIa OŠ „Oktobarska revolucija“ Krupa preko Vrbasa

 

„Prvi put sam se zaljubio kada sam izabran za predsjednika razreda. Moja simpatija i ja smo tada dijelili iste vrijednosti. Ja sam tri puta odlučivao da moja simpatija bude predsjednik područnog odjeljenja naše škole u Doboju, a ona je meni pomagala da ostanem predsjednik razreda. Kada sam zbog lošeg uspjeha našeg razreda podnio ostavku na mjesto predsjednika razreda, moja simpatija mi je okrenula leđa. Tada sam shvatio da je ona mene podržavala iz interesa i od tada više ne gajimo iste vrijednosti. Razočarao me je i novi predsjednik razreda iz Gacka, iako sam ga volio najviše od sve djece. Trenutno nemam simpatiju i ne volim nikoga“.

Mladen B. VId OŠ „Prva osnovna škola“ Brčko

 

„Moja prva ljubav je moja jedina i moja najveća ljubav. Neki kažu da naša ljubav nije prirodna, ali ja jednostavno ne mogu da zamislim svoj život bez njega. Zato mu svakoga dana pokazujem koliko ga volim, a sve koji nešto govore protiv njega smatram izdajnicima, stranim plaćenicima i soroševcima. Ja ne mogu da shvatim kako može biti neko da njega ne voli. Ja ne mogu da zamislim naš razred, našu školu i našu Republiku Srpsku bez njega. Ja ne želim da živim kad njega više ne bude. Ali ja znam da njemu niko ništa ne može, jer sam ga vidio kako sjedi na ladnom betonu, a jednom je i baku ubijedio da nije gladan.

Siniša M. Va OŠ „Dušanka Majkić Knežopoljka“ Donja Piskavica

Darko Momić

Stavovi izneseni u kolumnama objavljenim na portalu SrpskaCafe.com pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stav redakcije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR