Blokada saobraćaja na drugi način (FOTO/VIDEO)

2464

Protesti koji su se protekla tri dana održavali u većem dijelu Republike Srpske, danas, iako su bili najavljeni, nisu održani, bar ne na način koji smo do sada imali priliku da vidimo. Prijedorčani su vozilima blokirali saobraćaj, a Banjalučani su realizovali novi način blokade kako bi izbjegli policijsko kažnjavanje.

Posted by Renata Maric Sanjicki on 13. Juni 2018

Saobraćaj na prijedorskoj petlji, za razliku od prethodnih dana, danas se odvijao bez ikakvih zastoja. Ista situacija bila je na kružnom toku prema Laušu, gdje je bilo pojačano prisustvo policije. Međutim, pojedini građani su se odlučili da ostave četvorotočkaše i kao pješaci, uredno i po zakonu, bar na kratko blokiraju saobraćaj na kružnom toku prema Laušu.

Nešto drugačija situacija bila je kod zgrade Vlade, odakle su s lisicama na rukama policajci odveli Draška Stanivukovića, odbornika PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka.

ПРИВЕДЕН!!!

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on 13. Juni 2018

Legitimisani su i drugi vozači, koji su se, bar ukoliko je suditi po ranijim najavama, spremali da blokiraju ovu dionicu. Legitimisani su čak i pješaci.

Kako se saznaje, bilo je pokušaja blokade saobraćaja u Lazarevu. Saobraćaj se, međutim, odvijao jednom trakom.

Od nedjelje i Prijedorčani podržavaju protest. Danas su policajci zbog blokade saobraćaja vozače koji ne podržavaju protest preusmjeravali iz Svala na okolne putne pravce.

Zvukovima sirena u 18 časova vozači su okončali protest i odblokirali put.

Posted by Milan Matijas on 13. Juni 2018

Prema izjavama prisutnih vozača, policijski službenici su fotografisali registarske tablice na vozilima koja su zaustavljena na prijedorskim putevima u 17 časova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR