Tači odlikovao Veslija Klarka

233

Predsjednik tzv. Kosova Hašim Tači odlikovao je penzionisanog američkog generala Veslija Klarka, komandanta NATO tokom bombardovanja Јugoslavije, jubilarnom Predsjedničkom medaljom povodom 10. godišnjice jednostano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

– Američki general Vesli Klark, koji je bio veoma uporan u obezbjeđivanju slobode i mira na Kosovu danas, ukrašen je Јubilarnom predsjedničkom medaljom decenije nezavisnosti. Ovo odlikovanje za generala Klarka predstavlja zahvalnost za hiljade američkih građana i vojnika koji su dali izuzetan doprinos za Kosovo – napisao je Tači na svom Fejsbuku.

Tači je dodao i da će građani tzv. Kosova biti vječno zahvalni SAD i Klarku.

Paklena trojka: Klark, Olbrajt, Kovi

Penzionisani general i glavnokomandujući NATO snaga iz perioda bombardovanja Srbije Vesli Klark, bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt i bivši zamjenik šefa UNMIK-ove administracije Džon Kovi, nisu ni poslije rata “otišli” sa Kosova. Umesto oružja, zone interesovanja su im postale infrastruktura, rudna bogatstva, osiguravajuća društva, ali i energetika.

Prema podacima koje je teško potvrditi kroz direktna ili indirektna ulaganja u ove oblasti, oni su zajedno zaradili milijarde dolara!

Od svih američkih zvaničnika na Kosovu “najotvorenije” posluje Vesli Klark. On, preko svoje firme “Enviditi” iz Kanade, na Kosovu drži u rukama gotovo sve što ima veze sa energetikom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR