Dodik dostavio odgovor u vezi smrti Dragičevića

862
Milorad Dodik
Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dostavio je odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine RS, koji treba da sagleda sve činjenice u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

Dodik je Anketni odbor uputio na policijske i pravosudne organe radi prikupljanja informacija i spoznaja s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa navedenim slučajem.

Predsjednik Republike je naveo da je u slučaju smrti Davida Dragičevića riječ o primjeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva za čiju primjenu su zaduženi zakonom određeni organi kao i pravila po kojima su dužni da postupaju.

– Organi koji postupaju po navedenim zakonima su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, sudovi, tužilac i drugi učesnici u krivičnom postupku predviđeni zakonom, kada postupaju u krivičnim stvarima – ističe se u odgovoru.

Predsjednik Srpske je dodao da je osnovni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova zaštita od ugrožavanja Ustavom utvrđenog poretka i ugrožavanja bezbjednosti Republike Srpske, zaštita života i lične bezbjednosti građana, a osnovno pravo i dužnost tužioca je otkrivanje i gonjenje učinilaca krivičnih djela.

– U tom smislu Vas upućujem na pomenute organe radi prikupljanja informacija i spoznaja s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem Davida Dragičevića. Istovremeno Vas podsjećam da predsjednik Republike djeluje isključivo u okvirima i nadležnostima koje su definisane Ustavom Republike Srpske a koje su, pored ostalih nadležnosti, prevashodno usmjerene na predstavljanje Srpske i izražavanja njenog državnog jedinstva – naglasio je Dodik.

Prvi čovjek Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je da je ovo tijelo jednoglasno donijelo odluku da od predsjednika Srpske, MUP-a, Okružnog javnog tužilaštva i Zavoda za sudsku medicinu budu dostavljene sve informacije i saznanja koje se odnose na tragično stradanje Davida Dragičevića.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR