Poslanici uskoro o bezbjednosti u Srpskoj?

317

Narodna skupština Republike Srpske uskoro bi mogla da raspravlja o bezbjednosnoj situaciji u Banjaluci i Srpskoj, nakon što je 29 poslanika Saveza za promjene potpisalo zvanični zahtjev koji je stigao u protokol.

U roku od sedam dana mora da se sazove Kolegijum na kojem bi trebalo da se raspravlja o eventualnom datumu održavanja.

– Radi se o nekoliko važnih činjenica koje su danima prisutne u javnosti i stavovima koje treba u Parlamentu detaljno, detaljno ispitati i mislim da je to nešto što se očekuje od narodnih poslanika rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Branislav Borenović.

Smrt Davida Dragičevića, slučaj “Ispaljena zolja na zgradu Euroherca” i prijetnje tužiocima – to su tri segmenta o kojima Savez za promjene traži da se priča u Narodnoj skupštini. Poslanici tvrde da su krajem prošlog mjeseca prijetnje smrću dobili predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milan Tegeltija, ali i glavni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva i njegov zamjenik Zoran Bulatović. Skupštinsko rukovodstvo upoznato je sa inicijativom na današnjoj sjednici Kolegijuma.

– Ono što vam mogu reći, a rekao sam i na Kolegijumu je da ćemo prema poslovniku i prema toj inicijativi odnositi – izjavio je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Na pitanje kako će se DNS odnositi prema tom zahtjevu Čubrilović je odgovorio: ”DNS će… to je, kao što sam rekao, prva informacija. Organi stranke će zauzeti stav”.

Predsjedništvo DNS-a zaključilo je da nema potrebe da i oni stavljaju potpis na inicijativu opozicije. Ipak tvrde da nemaju ništa protiv da Parlament raspravlja o bezbjednosti u Republici Srpskoj. Prije nekoliko dana u DNS-u su zbog, kako su naveli, evidentnih propusta u istrazi o smrti Davida Dragičevića, tražili ostavke i smjene odgovornih u MUP-u.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR