Govedarica i Vučić za očuvanje mira i stabilnosti

456

Republika Srbija i predsjednik Vučić su zainteresovani da građani Bosne i Hercegovine i Republike Srpske žive na dejtonskim tekovinama u miru i stabilnosti, poručio je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem danas u Beogradu. 


Govedarica i Vučić su se usaglasili da je očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i u regionu Balkana od suštinskog interesa za cjelokupni srpski narod.

– Zahvalio sam se predsjedniku Vučiću na njegovoj posjeti Republici Srpskoj tokom prošle sedmice i na svim njegovim naporima i aktivnostima kao i na finansijskoj pomoći koju odvaja kada je u pitanju Republika Srpska – kazao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je rekao da Republika Srpska “nema gdje da priveže svoj mali čamac izuzev za jedan veliki brod koji se zove Srbija”. Govedarica je istakao da se nada da će saradnja Republike Srpske i Srbije biti još jača, i da će Republika Srpska zajedno sa Srbijom u narednim godinama raditi na insfrastrukturnim i energetskim projektima.

– Zamolio sam predsjednika Vučića da već od sledeće godine snažno krenemo kada su u pitanju investitori koji žele stabilnost i mir u regionu i koji žele da investiraju i ulažu – rekao je lider SDS-a.

Govedarica je poručio predsjedniku Vučiću da će kad postane predsjednik Republike Srpske braniti interese Republike Srpske i da te interese niko neće moći ugroziti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR