Slušanje muzike na poslu čini vas boljim radnikom

303

Naučna studija koju je sproveo Mindlab International potvrdila je da slušanje muzike čini vas boljim na poslu!

Studija je podvrgnula testiranju 26 ispitanika, koji su unutar pet radnih dana morali obavljati raznorazne zadatke slušajući muziku, a rezultati su nevjerovatni. Naime, 88 odsto ispitanika izvršavalo je zadatke preciznije, dok je njih 81 odsto radnje obavljalo većom brzinom.

Od svih muzičkih žanrova jedan je žanr pokazao najbolje rezultate, a riječ je, naravno, o dance muzici. Učesnici su bolje rješavali probleme, matematičke jednačine i zadatke, unosili podatke, a pokazali su se boljima i u apstraktnom razmišljanju.

Slušanje klasične muzike povećava preciznost kod rješavanja matematičkih zadataka za 12 odsto, pop je idealan kada je potrebno unostiti podatke, dok ambijentalna muzika povećava uspjeh kod rješavanja jednačina.

– Poruka je da je muzika snažno oružje, ukoliko želite povećati efikasnost radne snage, ali i njihovo mentalno i emotivno stanje – postat će pozitivni kada je u pitanju njihov posao – kazao je dr. David Lewis, neuropsiholog i predsjednik kompanije Mindlab International.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR