Slučaj “Pop i skank”: Majka i kćerka glavne?

744

Majka i kćerka iz Požege organizovale su šverc skanka nađen kod sveštenika Milana Jordovića i vjeroučitelja-transvestita Zorana Markovića uhapšenih krajem prošlog mjeseca.

Naime, kako je saopšteno iz MUP, policija je u Čačku uhapsila S. P. (46) i A. P. (24) iz okoline Požege zbog sumnje da su organizovale transport 27 kilograma skanka koji je policija zaplijenila 27. februara ove godine u Mrčajevcima.

Kako se saznaje, pomenuta zaplijena prethodila je upravo hapšenju sveštenika Jordovića i vjeroučitelja Markovića, uhapšenih sa 52 paketa pronađenih u tajnom bunkeru “pasata” u kom su zaustavljeni, piše EuroBlic.

U pretresu stana i drugih prostorija u kojima žive osumnjičene majka i kćerka, koji je izvršen u saradnji sa policijom u Užicu, pronađeno je još 1 035 američkih dolara, 280 evra, 28 060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertabilnih maraka i 40 švedskih kruna. Za ovaj novac se vjeruje da je stečen prodajom droge.

Takođe, od osumnjičenih je oduzeto i šest automobila. Zbog postojanja sumnje da su izvršile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, njima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će uz krivičnu prijavu biti privedene tužiocu.

Podsjećamo, u jednom od najbizarnijih slučajeva trgovine narkoticima u Srbiji proteklih decenija, sveštenik Milan Jordović uhapšen je 27. februara sa 27 kilograma skanka. U trenutku hapšenja, pored njega, na suvozačevom mjestu “pasata”, nalazio se Zoran Marković, bivši vjeroučitelj iz Požege. Njih dvojica zaustavljeni su u popodnevnim satima u Mrčajevcima, kada su se policajcima predstavili kao zaljubljeni par. Marković, inače, godinama unazad ima naviku da se oblači u žensku odjeću i u Požegi je poznat kao transvestit. Policajci su bili uvjereni da je u pitanju djevojka, pa su morali da pozovu koleginicu kako bi ga pretresli.

Policija je kontrolisala njihovo vozilo po dojavi o švercu droge, a nakon što su je pronašli u tajnoj pregradi, pop i vjeroučitelj branili su se tako što su policajcima rekli da se upravo vraćaju iz hodočašća u manastiru Studenica, te da nemaju nikakve veze sa pronađenim narkoticima. I vjernici u požeškom kraju šokirano su dočekali vijesti o hapšenju njihovog sveštenika, kom je zajedno sa saučesnikom određeno zadržavanje i pritvor.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR