Pismo Mićiću: Ako nastavite sa napadima, blokiraćemo grad!

512

Na adresu gradonačelnika Bijeljine stiglo je otvoreno pismo sindikalaca Poljoprivrednog dobra “Semberija” u kojem ga optužuju da im se miješa u rad, ali i prijete blokadom grada ako nastavi sa napadima na “Semberiju”.

Podsjećaju ga da to nije u njegovoj nadležnosti, jer ugovor o koncesiji nije potpisan sa gradom Bijeljina već sa Vladom Republike Srpske. Stavljaju mu na teret da namjerno povlači sa sjednica skupstine grada odluku o davanju zemljišta u zakup, prijete blokadom Bijeljine i pitaju ga zašto želi da ostavi bez hljeba 150 radnika i njihove porodice, javlja ATV.

– Gospodine Mićiću, bolje da kažete građanima Semberije i poljoprivrednicima zašto ste povukli sa posljednje sjednice Skupštine grada Bijeljina odluku o davanju 240 hektara poljoprivrednog zemljišta u zakup. Da li to zemljište koriste ljudi bliski Vama i to bez nadoknade? Ukoliko nastavite sa neopravdanim napadima na PD “Semberija”, samim tim i na radnike, bićemo primorani da izvedemo ljude i mehanizaciju i blokiramo grad – ističe se u otvorenom pismu gradonačelniku Bijeljine.

– Nikoga nisam napadao i ne znam o čemu se radi. To su gluposti – odgovara prvi čovjek Bijeljine.

Odluka o davanju poljoprivrednog zemljišta u zakup, naći će se, obećava, na narednoj sjednici.

– Mi smo imali ovdje sastanak u resornom ministarstvu, dogovorili se da će na prvu sljedeću sjednicu ići to, da zajednička komisija sprovede dodjelu zemljišta i da uvođenje u posjed radi ministarstvo, zato što je to njihova zemlja, nema nikakve veze sa mnom. Tu priču da neki moji prijatelji to rade, ja ne znam ko radi, niti ja dajem zemljište. Toliko tu neistina ima. Spreman sam da dođem, priča gluposti o blokadi, neka blokira šta ja imam s tim – rekao je Mićić.

Zašto je došlo do konflikta između sindikalaca poljoprivrednog dobra i gradonačelnika, ne zna ni ministar poljoprivrede Stevo Mirjanić.

– Ne znam, nisam upućen u to – kratko kaže Mirjanić.

Autor otvorenog pisma, predsjednik Sindikalne organizacije Dragoljub Milovanović nije bio raspoložen za komentare. U kratkom telefonskom razgovoru je poručio da se sindikalci moraju konsultovati šta im je činiti, te da je njihov jedini cilj da sačuvaju “Semberiju” i 150 radnih mjesta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR