Kovačević za SrpskaCafe: Janković je sebe precijenio!

257
Branko Kovačević
Predsjednik Borca Branko Kovačević smatra da odlazak trenera nije iznenađenje jer je bio prelazno rješenje

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Branko Kovačević tvrdi da je sada već bivši trener “crveno-plavih” Igor Janković sebe precijenio!

Mladi stručnjak juče je podnio ostavku zbog, kako je rekao, činjenice da nije dobio obećani ugovor, zbog čega je ugrožena njegova i egzistencija njegove porodice.

Gdje su navijači?

Česte promjene trenera, velike igračke rokade i rezultatski neuspjesi za posljedicu su imali odlazak navijača sa Gradskog stadiona. Na ovosezonskoj premijeri sa Vitezom na tribinama je bilo 6 500 pristalica “crveno-plavih”, što je bio balkanski rekord za taj vikend. Sada je posjeta dramatično manja. Uz to, ni “lešinari” više ne podržavaju ekipu.
– Sve je to normalno u fudbalu. Stadion je mjesto na kojem navijači treba da izraze svoje nezadovoljstvo, a rezultati su jedino mjerilo. Na nama je da pokušamo vratiti publiku na tribine – jasan je Branko Kovačević, uz konstataciju da je navijačka situacija kod nas još i dobra u odnosu na, recimo, Grčku.

Štitimo interese Borca

Jankovićev odlazak je bio prilično neočekivan, međutim, prvi čovjek banjalučkog premijerligaša kaže da on nije iznenađen jer je Igor svakako bio prelazno rješenje.

– Tražili smo i tražimo dugoročnije rješenje za klupu. Marko Maksimović će odraditi posao za vikend, a na nama je da u narednih petnaestak dana imenujemo šefa struke. Razlaz sa Jankovićem je posljedica nesporazuma oko vrijednosti aneksa. Borac više ne može i ne smije potpisati ugovore koje ne može ispoštovati. Uostalom, većina problema oko kluba nastala je upravo zbog toga. Igor je možda sebe malo i precijenio. Jednostavno, nismo uspjeli da se dogovorimo. Naše je da štitimo Borac i mogli smo da ponudimo samo ono što je ekonomski opravdano – za SrpskaCafe je izjavio Branko Kovačević.

Prvi čovjek Borca se osvrnuo i na činjenicu da ekipa nije ispunila ambicije zacrtane na startu sezone, a to je plasman u Ligu za prvaka. Pa ipak, naš sagovornik je istakao i pozitivne aspekte rezultatskog neuspjeha:

– Bili smo blizu, ali manje je bitno da li ćemo završiti kao peti ili osmi. U preostalom dijelu sezone pokušaćemo da provjerimo mlade snage. S obzirom na takve planove, možda je i lakše što smo u “donjem domu”, jer ne bi baš bilo izvodljivo da testiramo kadete i juniore protiv Želje, Zrinjskog, Širokog ili Sarajeva. Vjerujem da ćemo što prije i teoretski obezbijediti opstanak, pa onda početi sa sklapanjem ekipe za novu kampanju.

Organizam na apartima

Na Upravi kluba je, pored potrage za trenerom, još jedan nezahvalan zadatak – borba za licencu. Borac će tokom marta dva puta biti na “tapetu” FS BiH, a novac koji je neophodno pronaći mjeri se u desetinama hiljada konvertibilnih maraka.

– Ne bih o ciframa jer nove presude nerijetko “iskoče ispod tepiha”. To su sve stare obaveze zbog kojih Borac danas predstavlja jedan organizam na aparatima. A sve dok je tako, njegov opstanak na mapi je velika borba. U ovu situaciju je došao upravo zbog onih stvari koje sam već spomenuo kod ugovora za Jankovića. Svašta se u prošlosti potpisivalo. Najmanji je problem potpisati ugovor na 100, 200 hiljada. Problem ga je ispoštovati – zaključio je Branko Kovačević.

Dejan Marić

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR