Jabukovo sirće u službi ljepote

419
614444404

Jabukovo sirće je blagotvorno na mnogo načina. U službi ljepote je odličan saveznik, a ovo su tri neočekivana načina kada možete da se oslonite na ovaj napitak.

Uklanja perut

Dr. Mehmet Oz preporučuje korištenje jabukovog sirćeta kao tretman protiv peruti. Kaže da njegova kiselost mijenja pH vrijednost korijena kose što dalje otežava nastanak gljivica.

Potrebno je:
četvrtina šoljice sirćeta
četvrtina šoljice vode

Priprema:

Pomiješajte četvrtinu šoljice jabukovog sirćeta sa jednakom količinom vode i stavite u bočicu sa sprejem. Poprskajte po tjemenu, omotajte glavu peškirom i i ostavite tako 15 minuta do sat vremena. Potom operite kosu. Ponavljate dva puta sedmično.

Čisti lice od akni

Sirće je prirodni tonik koji će vašu kožu očistiti od akni i pomoći joj da bude zdravija. Njegova antibakterijska svojstva pomažu da akne ne “napadnu” vaš ten. Osim toga, kiseline iz sirćeta omekšava kožu, odličan je piling, smanjuju crvene fleke.

Holivudski osmjeh

Mućkanje sirćeta u ustima pomaže da uklonite fleke sa zuba i tako ih izbijelite makar dve nijanse. Poslije mućkanja sirćeta, zube redovno operite kao i svaki put. Iznenadićete se efektom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR