Borislav Bojić prelazi u DNS!?

1074

Borislav Bojić postaje član DNS-a u petak, nezvanično je potvrđeno u toj partiji. Sam Bojić je ipak na ovo nije imao komentar. Ni predsjednik partije ne potvrđuje, ali prvi put javno priznaje da sa bivšim SDS-ovcem dogovara transfer.

Na pitanje da li pregovara sa Bojićem, predsjednik DNS-a Marko Pavić je odgovorio potvrdno.

Navodno će na pres konferenciji biti predstavljen i novoformirani DNS-ov poslanički klub u bh. Parlamentu koji će, uz Bojića, činiti i takođe bivši SDS-ovac Đorđo Krčmar, ali i Jovan Vukovljak koji se, nakon zvaničnog napuštanja DNS, nedavno opet vratio u partiju. Ostali DNS-ovci su uglavnom oprezni u izjavama, javlja ATV.

– Ja ne znam za aktivnosti neke da se vode za prijem novih članova. Dakle, ne znam. A da li će gospodin Bojić? Najbolje je da na to pitanje odgovor da gospodin Bojić – kaže Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas je poručio da nije kumovao Bojićevom odlasku iz SDS-a, ali da mu je drago da je to uradio. U Bojićevoj, sada već bivšoj, partiji i dalje smatraju da je moglo i drugačije.

– Ja smatram da, ako ste nezadovoljni u vlastitoj stranci, a dijelite ideje te stranke onda vi morate da se borite za svoje stavove i za sebe. Ja lično sam se uvijek borio. Nikad ne bih pristao da izlaz nalazim u bilo kakvom bježanju bez obzira koliko sam nezadovoljan – smatra Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a.

Čim dobije knjižicu DNS-a, Bojić, kao poslanik u bh. Parlamentu, po statutu partije direktno postaje član glavnog odbora. Samim tim, očekuje se i njegov dolazak u Bijeljinu gdje se u subotu održava redovna sjednica glavnog odbora. Kako se saznaje, na pres konferenciji u petak, DNS će predstaviti i još jednog bivšeg člana SDS-a, Ljljanu Trivić, odbornika u skupštini opštine Čelinac.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR