Vodič za “prepoznavanje” gej osobe: Muškarci imaju bradu i vole teretanu?!

823

Vodeće malezijske novine objavile su vodič u kojem objašnjavaju kako prepoznati LGBT osobe, te su izazvale brojne kritike aktivista i javnosti koji tvrde da su ovim ugrozili mnoge živote.

U upustvima, malezijske novine “Sinar Harian” navode kako gej muškarci imaju bradu i vole teretanu koju koriste ne da bi vježbali već da bi se divili drugim muškarcima. Pišu i kako ti muškarci nose brendiranu odjeću.

– Oči gej muškaraca zasvijetle kada vide zgodnog muškarca – navode ove novine.

Za lezbejke tvrde kako se često grle, drže za ruke i omalovažavaju muškarce. Inače, homoseksualnost je ilegalna u Maleziji i kažnjava se zatvorskom kaznom do 20 godina.

malaysia-how-to-spot-a-gay

Aktivista i medijska zvijezda Arvind Kumar kritikovao je ovaj članak kazavši kako u zemlji postoje mnogo veći problemi od ovih.

– Ako zaista želite edukovati društvo, objasnite im šta je opasnost od pedofilije, zlostavljanja, ubica i otmičara, ljudi koji zaista ugrožavaju njihove živote. Kako gej osobe ugrožavaju vaš život – rekao je u videu.

Istakao je kako zna dosta muslimana i sveštenika koji vole nositi bradu, te je upitao autore članka da li to pokušavaju reći da su i oni gej osobe.

– To je zaista glupo – rekao je.

Ovo je dodatno istaklo loša ljudska prava u Maleziji, posebno kada su u pitanju pripadnici LGBT populacije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR