U Čapljini sahranili Željka Komšića i spalili haškog sudiju

1270

U Čapljini su u nedjelju održane Velike maškare – Karneval fest, a zabava je dobila političku konotaciju. Sahranili su Željka Komšića i slavili Slobodana Praljka. 

Velike maškare – Karneval fest svake godine se održava u Čapljini. Ove godine, umjesto zabave, sve je bilo obojeno političkim tonom, što je izazvalo burne reakcije.

Dok je karnevalska povorka išla od Trebižata do Trga kralja Tomislava, na kraju kolone bio je i glavni optuženik za sve loše što se dogodilo u protekloj godini – a to je Haški Tribunal i sudija koji je osudio Slobodana Praljka. Sudiju su na kraju učesnici karnevala i spalili.

Čapljina-maškare

Željka K(omšića) nisu spalili kao haškog suca, ali su ga zato sahranili te organizovali i “dženazu”, što je izazvao salve osuda pa se politička javnost digla na noge.

komsic_capljina
Foto: Bljesak

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, šale na karnevalu u Čapljini ocjenio je morbidnim i bolesnim.

– Morbidne poruke iz Čapljine ne doživljavam kao prijetnje, ovo nije prvi put da neko na sličan način pokušava poslati neku poruku, međutim, do oktobra očekujem još toga – kazao je Komšić.

On smatra da je problem mnogo dublji, a to je odnos mladih ljudi prema fašizmu i nacionalizmu.

Iz HDZ BiH Komšića od ranije optužuju da nije pravi Hrvat i da ne može biti član Predsjedništva BiH u ime Hrvatskog naroda.

Mladići su sahranu simulirali prema muslimanskim vjerskim običajima, aludirajući na to da Komšić ima podršku bošnjačkih glasača.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR