Kapetan razmjenjivao vojne tajne za slike golih žena

405

Arun Marvaha (51) indijski oficir vazduhoplovstva, uhapšen je zbog špijunaže, nakon što se “upecao u mrežu koju su oko njega isplele” dvije žene, koje su kako se kasnije saznalo pakistanski agenti.

Arun Marvaha oficir vazduhoplovne vojske i padobranac koji iza sebe ima više od 3 000 skokova, trebalo je da se penzioniše naredne godine, a sada mu prijeti kazna i do 14 godina zatvora zbog otkrivanja vojnih tajni indijske vojske.

Specijalna jedinica policije Nju Delhija uhapsila ga je ove nedjelje zbog navodnog odavanja vojnih tajni.

Kako se navodi u saopštenju, Marvaha je osumnjičen da je djelio tajne informacije i dokumente iz generalštaba indijskog vazduhoplovstva dvjema ženama preko vjerovali ili ne Facebook-a.

Iza imena Kiran Randva i Mahima Patel krile su se agentkinje pakistanske obavještajne službe ISI.

Prvo su zadobile njegovo povjerenje tako što su razmjenjivale sa indijskim oficirom intimne fotografije preko Fejsbuka i WhatsApp-a, da bi zatim prešle “na posao”. U zamjenu za slike tajnih dokumenata obećale su mu mnogo više golišavih fotografija.

Nakon što je otkriveno curenje informacija od strane viših oficira, sprovedena je interna istraga, a zatim je slučaj predat specijalnoj policiji.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR