Rusija: Politička seks afera jača od predizborne kampanje?

1420

Detalji raskalašnih avantura sa jahte milijardera Olega Deripaske, “kralja aluminijuma”, preplavile su ruske medije i uspjele da zasjene predsjedničku predizbornu kampanju. Dodatni “začin” predstavlja i umiješanost potpredsjednika ruske vlade.

“Dama za pratnju” Anastasija Vašukevič koja se predstavlja kao Nastja Ribka, objavila u knjizi i na društvenim mrežama svjedočenje o orgijama na jahti koja je bila u norveškim vodama.

Iako Ribka, ili kako bi mi rekli “ribica”, opisuje događaje koji su se dogodili još 2016. godine, očigledno da je skandal objelodanjen sa namjerom baš sada, u vrijeme predsjedničke kampanje. Zato što se na jahti, u avgustu 2016. godine, tri dana nalazio i potpredsjednik ruske vlade Sergej Prihodko! Tako je priča dobila političku dimenziju.

Podatak da je Prihodko bio na jahti, objavila je Nastja Ribka u knjizi pod nazivom “Dnevnik o sablažnjavanju milijardera”. Isto se moglo naći i na njenom Instagramu. Ona kaže da je tada na jahti bilo još šest “dama za pratnju”.

ribika 2

Lider “male opozicije” Aleksej Navaljni, koji je sve ovo plasirao kao “medijsku bombu” tvrdi da je afera sa jahte dokaz da Deripaska korumpira visoke ruske rukovodioce tamo što im organizuje provod.

– Zahvalna sam Alekseju Navaljnom koji je napravio o tome mali film pa sada mogu svima da ispričam kako je to bilo – izjavila je Ribka koja je optužila Deripasku i Prihodka da su silovali.

Nastja Ribka je najvjerovatnije snimala razgovore na mobilnom sa ciljem da kasnije ucenjuje Deripasku. U knjizi je Nastja promijenila ime Deripaski, pa ga naziva Ruslan Zolotov, a Prihodko je Papa. Ali to sve nije imalo efekta, jer je Nastja objavila fotografije sa jahte. Za sada Deripaska nije tužio Alekseja Navaljnog vjerovatno zbog toga što je ovaj samo prenio ono što su prisutni na “jahti razvrata” već objavili na društvenim mrežama.

U Vladinoj pres službi nisu htjeli da komentarišu skandal, a ni Putinov portparol Dmitrij Peskov nije želio da o toj aferi kaže ni jednu riječ.

Očigledno je da je “dama za pratnju” koja sebe naziva “lovcem na oligarhe” vjerovala da će ucjenjujući oligarha Deripasku uspjeti da od njega dobije neku korist. Preko Instagrama mu je zaprijetila da će doći na TV i sve ispričati i dokumentovati.

Ali sada kada je sve dobilo političku dimenziju, Nastja Ribka se uplašila i pokušala nevješto da izađe iz tog skandala. Brani se da nije shvaćen njen humor.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR